Σημαντικές διακρίσεις στα βραβεία WorldStar 2023 για τις UNIPAK και UNIPAKNILE

Groundbreaking wins at WorldStar 2023 Awards for UNIPAK and UNIPAKNILE

Τι είναι τα βραβεία WorldStar;

Ο διαγωνισμός WorldStar που διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Συσκευασίας (WPO) είναι μία από τις μεγαλύτερες και παγκοσμίως αναγνωρισμένες τελετές απονομής βραβείων στον τομέα της συσκευασίας. Η WorldStar είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα για την ανάδειξη καινοτόμων σχεδίων και τεχνολογιών συσκευασίας καθορίζοντας τα πρότυπα της διεθνής συσκευασίας.

Ο ετήσιος διαγωνισμός ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα που έχουν να κάνουν με την έξυπνα σχεδιασμένη συσκευασία καθώς και τη βιωσιμότητα, το μάρκετινγκ, τη λειτουργικότητα και αναγνωρίζει την καινοτομία και τις προσπάθειες των νικητών.

Τι μας έκανε όμως να ξεχωρίσουμε και να κερδίσουμε;

Μετά τη νίκη στο διαγωνισμό Arab Starpack και επομένως, την πρόκριση για το WorldStar, η UNIPAK και η UNIPAK NILE μέλη του ομίλου INDEVCO, κέρδισαν συνολικά τρία βραβεία WorldStar για τις καινοτόμες λύσεις συσκευασίας τους στις κατηγορίες τροφίμων, οικιακής χρήσης και μεταφορών.

Η UNIPAK κέρδισε δύο βραβεία.

Το πρώτο βραβείο αφορούσε το ‘’Κιβώτιο για Τραγανό και Ζεστό Γεύμα”. Σε συνεργασία με την εταιρεία Malak Al Tawouk, η οποία αναζητούσε ένα κουτί παράδοσης για τα ζεστά γεύματά της, προέκυψε το νικητήριο αυτό κουτί. Η συσκευασία, με τη βοήθεια των έμμεσων εξαερισμών, διατήρησε τη φρεσκάδα και την τραγανότητα του γεύματος χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του περιεχόμενου γεύματος. Η βιώσιμα σχεδιασμένη συσκευασία σημείωσε τεράστια επιτυχία και η ποιότητα του παραδοτέου φαγητού αυξήθηκε. Το έξυπνο και καινοτόμο κουτί προκρίθηκε στον διαγωνισμό WorldStar και κέρδισε το βραβείο για την κατηγορία “Τρόφιμα“.

Το δεύτερο βραβείο αφορούσε στις “Λύσεις Συσκευασίας για Ιατρικές Συσκευές” στην κατηγορία “Μεταφορών“, μια συσκευασία στην οποία τα φιλικά προς το περιβάλλον βιώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά από κυματοειδές χαρτόνι αντικατέστησαν τα συνήθη υλικά συσκευασίας με βάση το πετρέλαιο. Αυτή η περιβαλλοντικά ασφαλής και εναλλακτική λύση παρείχε το ίδιο επίπεδο προστασίας που παρέχει το EPS (φελιζόλ), διατηρώντας παράλληλα το μέγεθος του κιβωτίου του αποστολέα και του φορτίου του εμπορευματοκιβωτίου ίδιο.

Όσον αφορά τη UNIPAKNILE, μία λύση συσκευασίας κατάφερε να φτάσει στον τελικό γύρο όπου και κέρδισε το βραβείο.

Η “Συμβατική Συσκευασία Blender” κυριάρχησε επί του ανταγωνισμού στην κατηγορία “Οικιακά” λόγω της βιωσιμότητάς της. Το προστατευτικό ένθετο είναι κατασκευασμένο από κυματοειδές χαρτόνι που αντικαθιστά τα προστατευτικά υλικά απο EPS (φελιζόλ). Με αυτό το βιώσιμο υποκατάστατο, η συνολική συσκευασία εξυπηρετεί τον σκοπό της χωρίς να επηρεάζει την μεταφορά ή την απόδοση του συσκευασμένου προϊόντος. Επιπλέον, ο απλός σχεδιασμός αυτής της εναλλακτικής λύσης έναντι του EPS (φελιζόλ) δεν απαιτεί αλλαγές στη γραμμή παραγωγής όσον αφορά στις πρόσθετες ανάγκες σε μηχανές ή εργατικό δυναμικό.

Πως θα συνεχίσουμε από εδώ και πέρα;

Η παγκόσμια αναγνώριση και τα βραβεία που απέσπασαν όλες οι εταιρείες μας αποδεικνύουν τι μπορούν να επιτύχουν οι κορυφαίοι προμηθευτές συσκευασίας του ομίλου μας με την καινοτομία και τη δημιουργικότητα να δείχνουν το δρόμο.

Η INDEVCO, μαζί τις εταιρείες της σε όλο τον κόσμο, θα συνεχίσει να εμπνέει την αλλαγή και την πρόοδο και να δείχνει το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο και ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον.